Forside
Kurser
Personlig udvikling
Mentoruddannelse – videregående

Mentoruddannelse – videregående

Mentoruddannelse – videregående

På den videregående mentoruddannelse fokuserer vi på den gode relation og på, hvordan vi som mentorer passer på os selv og hinanden.
Derudover er coaching og konflikthåndtering centrale temaer.

Den videregående mentoruddannelse er delt ind i en række relevante moduler, som gør dig til en endnu bedre mentor og sparringspartner.


Kursusmål

Under uddannelsen arbejder vi blandt andet med udviklingspsykologi og grundlæggende psykologiske teorier om udvikling og relationens betydning.
Derudover kommer vi omkring temaer som positiv psykologi, individuelle personfaglige udviklingspunkter i mentorarbejdet, den coachende tilgang, afdækning af ressourcer og handling mod positive mål samt balancen mellem arbejdsliv og privatliv.
Vi ser også på, hvordan du som mentor håndterer konflikter og svære samtaler, og vi arbejder med mental robusthedstræning med fokus på selvregulering, tænkning og problemløsning.Om kurset

Du får udviklet dine sociale kompetencer som mentor. Efter endt forløb modtager du et kursusbevis.
Efter uddannelsen kan du:

 • skabe positiv udvikling – også når det er rigtigt svært
 • støtte og hjælpe andre mennesker gennem en bedre kontaktevne
 • udnytte dit nye indblik i de ubevidste menneskelige mekanismer
 • spotte og håndtere de psykiske faktorer, der har stor betydning
  for den gode relation
 • anvende nye redskaber til at træne din mentale robusthed


Om underviseren

William Husted
Udviklingskonsulent og psykoterapeut

Arbejdsområder:

Teamsamarbejde, teamudvikling, teamledelse og -koordination, coaching og udviklingssamtaler, kommunikation og samarbejde, ledelse og lederudvikling, konflikthåndtering, samtaleteknik, den svære samtale, persontypeprofil (Estimate adfærdsprofil og Jungs typeforståelse), uddannelse af mentorer, m.m.

Jeg har undervist på mange AMU-forløb og de sidste 6 år især på akademi-fagene: Psykologi og kommunikation, Coaching og konflikthåndtering, Ledelse i praksis.

Konsulent- og undervisningserfaring:

Siden uddannelsen som organisationskonsulent i 2007 har jeg arbejdet som udviklingskonsulent med personale-, leder- og teamudvikling. Siden 2013 også som psykoterapeut. Undervisningserfaring siden 1989.Muligheder for økonomisk støtte

VEU-godtgørelse

VEU står for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse. VEU-godtgørelse (løntabsgodtgørelse) er den kompensation, virksomheder kan få, når de sender medarbejdere på kursus eller efteruddannelse.

VEU-godtgørelsen for tabt arbejdsfortjeneste udgør pt. 100% af dagpengesatsen. I 2024 er det kr. 940 pr. dag pr. medarbejder. Ansøgningen foregår elektronisk samtidigt med tilmelding.

Der kan søges VEU-godtgørelse for deltagere, der er indenfor AMU-målgruppen. Deltagere med en videregående uddannelse er uden for AMU-målgruppen, men kan også søge VEU-godtgørelse – hvis de ikke har benyttet den videregående uddannelse de seneste 5 år.

Du er omfattet af AMU-målgruppen, hvis:

 • du er selvstændig erhvervsdrivende, privat eller offentligt ansat samt ledig
 • du er ufaglært eller har en uddannelse, som ikke overstiger erhvervsuddannelsesniveau
 • Du kan søge VEU-godtgørelse, når du deltager på et AMU kursus
 • Når du har tilmeldt dig kurset, får du automatisk et link til ansøgning
 • Vær opmærksom på, at du skal have ansøgt om VEU-godtgørelse senest 4 uger fra sidste kursusdag

VEU-godtgørelsen reguleres årligt, og du kan se den aktuelle sats her.

Kompetencefonde

Medarbejdere og virksomheder kan søge om tilskud til deltagelse i selvvalgt efter- og videreuddannelse, hvis de er omfattet af en overenskomst med aftale om kompetencefonde.

Læs mere om kompetencefonde herFor virksomheder

Der er mange gode grunde til at videreuddanne sig, og faglig og personlig udvikling kommer både medarbejderne og virksomheden til gode.

I en verden, som aldrig står stille, stilles der hele tiden nye krav både til medarbejdere og virksomheder – og livslang læring og udvikling er et must.

På VBC Kursuscenter brænder vi for at gøre en forskel for vore kursister og de virksomheder, som vi arbejder sammen med. Vi tilbyder en lang række færdige og gennemprøvede kurser inden for de væsentligste fagområder, og vi udvikler skræddersyede kursusforløb til de virksomheder, der har særlige behov og ønsker. Hvad der er det rigtige for netop din virksomhed, afklarer vi sammen.

Vi har i kursuscentret sammensat et bredt udvalg af kompetencegivende kurser, som vi er sikre på, vil sikre din virksomhed i fremtiden.For ledige

Mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse

Vi har altid rigtig mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse, og vi står klar til at hjælpe dig med at finde inspiration til din kompetenceudvikling.

Læs mere nedenfor på siden om de særlige tilbud til dig, der er ledig eller dig, der er i job.

Vi er altid klar til at give dig en individuel sparring og vejledning, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvilke kurser og uddannelser, der bedst understøtter de behov og ønsker, du har for din fremtid.

6 ugers jobrettet forløb

Når du ønsker et 6 ugers jobrettet kontakter du os i Kursuscentret.

Er du ledig og modtager dagpenge, er der mulighed for, at du kan deltage i kurser af op til 6 ugers varighed samtidig med, at du får dagpenge.

Hvis du ønsker at deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du deltage, når du har været ledig i sammenlagt 5 uger.

Du kan læse mere om 6 ugers jobrettet uddannelse her:

https://star.dk/indsatser-og-ordninger/jobrettet-voksen-og-efteruddannelse-veu/uddannelser-for-ledige/ordninger-jobrettet-veu/6-ugers/

Ledig med jobplan

Har du ikke ret til dagpenge, afhænger dine muligheder for at deltage i kompetenceudvikling af blandt andet din alder og uddannelsesbaggrund. Book et møde på Jobcentret om dine muligheder, eller kig ind til os i Kursuscentret, så tager vi en snak.Praktisk info

Her kan du få nyttig information om vores kurser og tilmeldingsbetingelser.

Se praktisk info herTilmelding

Kontakt VBC Kursuscenter for yderligere information


FAKTA

Forløb

Kurset er opdelt i moduler af 1-2 dages varighed og løber over 7 dage.

Indholdet veksler mellem teoretiske input, praktik, diskussioner og gruppearbejde.

Kontakt VBC Kursuscenter for yderligere information.

Målgruppe
Medarbejdere og ledere, der arbejder med mentees og som har gennemført basisuddannelsen for mentorer (eller tilsvarende).
Økonomi
Deltagerbetaling: kr. 1.010,-
inkl. materialer.
Mulighed for tilkøb af individuel Estimate-adfærdsprofil.
Tilskud
Kontakt os gerne for en afklaring i forhold til eventuelt tilskud.
Indhold
40805 Mentoruddannelse for
erfarne medarbejdere
47752 Lederens konflikthåndtering og vanskelige samtaler


KONTAKT VORES KURSUSTEAM

Anne Ingrid Madsen
Kursusleder
E-mail: av@vejenbc.dk
Tlf.: 76 96 18 80