Forside
Kurser
Personlig udvikling
Mentoruddannelse – basis

Mentoruddannelse – basis

Mentorforløb

Kom med på dette kursus hvor du får værktøjer til at støtte kolleger med særlige behov


Formål

Med et stærkt mentorskab kan mentorer bidrage til udviklingen af kollegaer i en lærende alliance, idet der opstår nye indsigter og læring i et psykologisk trygt læringsrum sammen med mentor.

Da mentorrollen kan tage forskellige form, kræver det træning og erfaring med personlig refleksion samt at mentoren er motiveret til at påtage sig rollen og er i stand til at observere, analysere og forstå følelser og adfærd hos sig selv og hos andre.

Mentorens rolle er typisk at støtte og forbedre modtagelse, planlægning, udvikling og kommunikation af nye opgaver samt værdier og kulturelle aspekter til kollegaer, herunder også kollegaer med særlige behov. Mentorskabet ses således, af flere virksomheder, som en strategisk kompetenceudviklingsaktivitet, der understøtter god ledelse.

Målgruppe

Ansatte i private og offentlige virksomheder, som ønsker at kombinere mentorrollen i eksisterende jobfunktion.Om kurset

Som deltager får du kendskab og viden, så du kan træne mentorfunktionen i kombination  med din jobfunktion.

Deltagere får kendskab til udviklings- og samtaleværktøjer, der kan støtte effektiv on-boarding, trivselsfremmende tiltag samt målrettede kompetenceløft.

Du vil få indsigt i mentoring ud fra anerkendte teorier og metoder, problemløsning, positiv psykologi og den motivationsskabende samtale.

 • Mentorrollen, opgaverne og ansvaret
 • Aktiv lytning og feedback
 • Kommunikation og kropssprog
 • Emotionel intelligens / positiv psykologi
 • Læringsstile og -parathed
 • Samtale- og spørgeteknikker
 • Personprofiler og dets betydning for relationen
 • Trivsel og godt arbejdsmiljøOm underviseren

E-mail: susanne@lyngs.org

Susanne Toft Lyngs
Selvstændig konsulent og Certificeret coach

Stifter og ejer af Ejerakademiet.dk. Bistår ejernederen med at realisere drømmen om frihed, bæredygtig vækst, kvalitet og balance – også som menneske.

Fungerer som ekstern HR-Partner hos mindre og mellemstore virksomheder

Baggrund

Cand.merc., Certificeret Coach, Lederdiplom

Kvalifikationer inden for undervisning og facilitering, Ledertræning og sparring, Coaching og person profil analyser.Muligheder for økonomisk støtte

VEU-godtgørelse

VEU står for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse. VEU-godtgørelse (løntabsgodtgørelse) er den kompensation, virksomheder kan få, når de sender medarbejdere på kursus eller efteruddannelse.

VEU-godtgørelsen for tabt arbejdsfortjeneste udgør pt. 100% af dagpengesatsen. I 2024 er det kr. 940 pr. dag pr. medarbejder. Ansøgningen foregår elektronisk samtidigt med tilmelding.

Der kan søges VEU-godtgørelse for deltagere, der er indenfor AMU-målgruppen. Deltagere med en videregående uddannelse er uden for AMU-målgruppen, men kan også søge VEU-godtgørelse – hvis de ikke har benyttet den videregående uddannelse de seneste 5 år.

Du er omfattet af AMU-målgruppen, hvis:

 • du er selvstændig erhvervsdrivende, privat eller offentligt ansat samt ledig
 • du er ufaglært eller har en uddannelse, som ikke overstiger erhvervsuddannelsesniveau
 • Du kan søge VEU-godtgørelse, når du deltager på et AMU kursus
 • Når du har tilmeldt dig kurset, får du automatisk et link til ansøgning
 • Vær opmærksom på, at du skal have ansøgt om VEU-godtgørelse senest 4 uger fra sidste kursusdag

VEU-godtgørelsen reguleres årligt, og du kan se den aktuelle sats her.

Kompetencefonde

Medarbejdere og virksomheder kan søge om tilskud til deltagelse i selvvalgt efter- og videreuddannelse, hvis de er omfattet af en overenskomst med aftale om kompetencefonde.

Læs mere om kompetencefonde herFor virksomheder

Der er mange gode grunde til at videreuddanne sig, og faglig og personlig udvikling kommer både medarbejderne og virksomheden til gode.

I en verden, som aldrig står stille, stilles der hele tiden nye krav både til medarbejdere og virksomheder – og livslang læring og udvikling er et must.

På VBC Kursuscenter brænder vi for at gøre en forskel for vore kursister og de virksomheder, som vi arbejder sammen med. Vi tilbyder en lang række færdige og gennemprøvede kurser inden for de væsentligste fagområder, og vi udvikler skræddersyede kursusforløb til de virksomheder, der har særlige behov og ønsker. Hvad der er det rigtige for netop din virksomhed, afklarer vi sammen.

Vi har i kursuscentret sammensat et bredt udvalg af kompetencegivende kurser, som vi er sikre på, vil sikre din virksomhed i fremtiden.For ledige

Mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse

Vi har altid rigtig mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse, og vi står klar til at hjælpe dig med at finde inspiration til din kompetenceudvikling.

Læs mere nedenfor på siden om de særlige tilbud til dig, der er ledig eller dig, der er i job.

Vi er altid klar til at give dig en individuel sparring og vejledning, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvilke kurser og uddannelser, der bedst understøtter de behov og ønsker, du har for din fremtid.

6 ugers jobrettet forløb

Når du ønsker et 6 ugers jobrettet kontakter du os i Kursuscentret.

Er du ledig og modtager dagpenge, er der mulighed for, at du kan deltage i kurser af op til 6 ugers varighed samtidig med, at du får dagpenge.

Hvis du ønsker at deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du deltage, når du har været ledig i sammenlagt 5 uger.

Du kan læse mere om 6 ugers jobrettet uddannelse her:

https://star.dk/indsatser-og-ordninger/jobrettet-voksen-og-efteruddannelse-veu/uddannelser-for-ledige/ordninger-jobrettet-veu/6-ugers/

Ledig med jobplan

Har du ikke ret til dagpenge, afhænger dine muligheder for at deltage i kompetenceudvikling af blandt andet din alder og uddannelsesbaggrund. Book et møde på Jobcentret om dine muligheder, eller kig ind til os i Kursuscentret, så tager vi en snak.Praktisk info

Her kan du få nyttig information om vores kurser og tilmeldingsbetingelser.

Se praktisk info herTilmelding

FAKTA

Forløb

Kurset afholdes på VBC Kursuscenter følgende datoer:

 • 02.10.2024 fra kl. 08:30 – 15:50
 • 09.10.2024 fra kl. 08:30 – 15:50
 • 23.10.2024 fra kl. 08:30 – 15:50

Undervisningen forløber over3 dage og afholdes med inddragelse af deltagerens erfaring, teorigennemgang vekslende med praktiske øvelser og træning.

Økonomi
Deltagerbetaling: kr. 624,-
inkl. materialer.
For personer med en videregående uddannelse er deltagerbetalingen: kr. 2.119,-
inkl. materialer.

Tilskud
Der er mulighed for at søge om VEU-godtgørelse, der udgør 940,- kr. pr. dag.

Tilkøb afregnes særskilt
Der vil være mulighed for at tilkøbe 15FQ+, Person profil ved Lyngs Management.
DKK. 2.975,- pr. deltager. Prisen er eksklusivt moms og inklusiv 1 times personlig tilbagemelding. Jobcenter Vejen yder et tilskud på kr. 1.000,- til deltagere i virksomheder i Vejen kommune, som ønsker en personprofil. Udarbejdelse af personprofilen er ikke et krav for at kunne deltage.


KONTAKT VORES KURSUSTEAM

Anne Ingrid Madsen
Kursusleder
E-mail: av@vejenbc.dk
Tlf.: 76 96 18 80