Forside
Kurser
Grøn omstilling og bæredygtighed
Introduktion til bæredygtig omstilling

Introduktion til bæredygtig omstilling

Introduktion til bæredygtig omstilling

Er du interesseret i at lære mere om ESG? ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse) grøn omstilling og bæredygtighed, som er de tre begreber, som al virksomhedsdrift skal indregne i fremtiden – og nu.

 

Kursusmål

På kurset vil du få viden om hvordan man som medarbejder arbejder med begrebet ESG. Hvordan de nye omstillinger kan og vil påvirke dagligheden i virksomheden i fremtiden og hvordan virksomheden kan tilpasse/omstille inden for miljø, samfund og ledelse heraf.



Om kurset

Kurset ‘Introduktion til bæredygtig omstilling’ tager afsæt i begrebsafklaring, hvor du får kendskab til forskellige termer inden for bæredygtighed og ESG. Du dykker ned i forskellige metoder til at håndtere den grønne omstilling i din virksomhed og kigger på, hvordan du kan være en af de bærende kræfter i forbindelse med omstillingen. Du får kendskab til begrebet “bæredygtighed” i forbindelse med f.eks. miljøkrav, mærkningsordninger og/eller certificeringer, så du aktivt kan komme med forslag til og vurdere bæredygtighed i din egen praksis og jobfunktion.


Muligheder for økonomisk støtte

VEU-godtgørelse

VEU står for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse. VEU-godtgørelse (løntabsgodtgørelse) er den kompensation, virksomheder kan få, når de sender medarbejdere på kursus eller efteruddannelse.

VEU-godtgørelsen for tabt arbejdsfortjeneste udgør pt. 100% af dagpengesatsen. I 2024 er det kr. 940 pr. dag pr. medarbejder. Ansøgningen foregår elektronisk samtidigt med tilmelding.

Der kan søges VEU-godtgørelse for deltagere, der er indenfor AMU-målgruppen. Deltagere med en videregående uddannelse er uden for AMU-målgruppen, men kan også søge VEU-godtgørelse – hvis de ikke har benyttet den videregående uddannelse de seneste 5 år.

Du er omfattet af AMU-målgruppen, hvis:

  • du er selvstændig erhvervsdrivende, privat eller offentligt ansat samt ledig
  • du er ufaglært eller har en uddannelse, som ikke overstiger erhvervsuddannelsesniveau
  • Du kan søge VEU-godtgørelse, når du deltager på et AMU kursus
  • Når du har tilmeldt dig kurset, får du automatisk et link til ansøgning
  • Vær opmærksom på, at du skal have ansøgt om VEU-godtgørelse senest 4 uger fra sidste kursusdag

VEU-godtgørelsen reguleres årligt, og du kan se den aktuelle sats her.

Kompetencefonde

Medarbejdere og virksomheder kan søge om tilskud til deltagelse i selvvalgt efter- og videreuddannelse, hvis de er omfattet af en overenskomst med aftale om kompetencefonde.

Læs mere om kompetencefonde her



For virksomheder

Der er mange gode grunde til at videreuddanne sig, og faglig og personlig udvikling kommer både medarbejderne og virksomheden til gode.

I en verden, som aldrig står stille, stilles der hele tiden nye krav både til medarbejdere og virksomheder – og livslang læring og udvikling er et must.

På VBC Kursuscenter brænder vi for at gøre en forskel for vore kursister og de virksomheder, som vi arbejder sammen med. Vi tilbyder en lang række færdige og gennemprøvede kurser inden for de væsentligste fagområder, og vi udvikler skræddersyede kursusforløb til de virksomheder, der har særlige behov og ønsker. Hvad der er det rigtige for netop din virksomhed, afklarer vi sammen.

Vi har i kursuscentret sammensat et bredt udvalg af kompetencegivende kurser, som vi er sikre på, vil sikre din virksomhed i fremtiden.



For ledige

Mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse

Vi har altid rigtig mange muligheder for opkvalificering og efteruddannelse, og vi står klar til at hjælpe dig med at finde inspiration til din kompetenceudvikling.

Læs mere nedenfor på siden om de særlige tilbud til dig, der er ledig eller dig, der er i job.

Vi er altid klar til at give dig en individuel sparring og vejledning, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvilke kurser og uddannelser, der bedst understøtter de behov og ønsker, du har for din fremtid.

6 ugers jobrettet forløb

Når du ønsker et 6 ugers jobrettet kontakter du os i Kursuscentret.

Er du ledig og modtager dagpenge, er der mulighed for, at du kan deltage i kurser af op til 6 ugers varighed samtidig med, at du får dagpenge.

Hvis du ønsker at deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du deltage, når du har været ledig i sammenlagt 5 uger.

Du kan læse mere om 6 ugers jobrettet uddannelse her:

https://star.dk/indsatser-og-ordninger/jobrettet-voksen-og-efteruddannelse-veu/uddannelser-for-ledige/ordninger-jobrettet-veu/6-ugers/

Ledig med jobplan

Har du ikke ret til dagpenge, afhænger dine muligheder for at deltage i kompetenceudvikling af blandt andet din alder og uddannelsesbaggrund. Book et møde på Jobcentret om dine muligheder, eller kig ind til os i Kursuscentret, så tager vi en snak.



Praktisk info

Her kan du få nyttig information om vores kurser og tilmeldingsbetingelser.

Se praktisk info her



Tilmelding

FAKTA

Forløb

Kurset er af 2 dages varighed.

Datoer

Ingen fastsatte datoer – spørg i Kursuscentret

Målgruppe

Personer der vil have mere viden om, hvordan man arbejder med ESG

Pris

Deltagerbetaling: kr. 416,- inkl. materialer.

Indhold

49785 Introduktion til bæredygtig omstilling

 


KONTAKT VORES KURSUSTEAM

Anne Ingrid Madsen
Kursusleder
E-mail: av@vejenbc.dk
Tlf.: 76 96 18 80